Zatvori
Poslovni Puls
19/07/2012

Svjetsko tržište: Rast stambene gradnje u SAD-u, njemačke obveznice sigurno utočište...

Jučerašnji je dan bio razmjerno siromašan ekonomskim objavama. U eurozoni su objavljeni podaci iz građevinskog sektora za svibanj. Na godišnjoj razini obujam građevinskih radova smanjio se za 8,4% godišnje, što je ubrzavanje pada u odnosu na -5,0% u travnju....

Podatak o započetoj stambenoj gradnji u SAD-u donosi pozitivne vijesti. Naime, započela je gradnja 760 tisuća novih projekta u lipnju što predstavlja mjesečni rast od 6,9%. S druge strane, izdano je 755 tisuća odobrenja za građenje privatnih stambenih jedinica.

Njemačke obveznice nastavljaju biti sigurno utočište što je potvrdila i jučerašnja aukcija obveznica dospijeća 2014. u vrijednosti 4,17 mlrd eura uz negativan prinos od 0,06%. Dvogodišnji i petogodišnji njemački prinosi spustili su se na povijesni minimum.

Španjolske obveznice našle su se pod pritiskom objave podataka o lošim kreditima (8,95% u lipnju). Za danas je najavljeno španjolsko izdanje od 3 mlrd eura dospijeća 2-7 godina, prenose RBA analitičari.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram