Zatvori
Poslovni Puls
20/07/2012

Ivo Josipović: Ne smijemo više na poduzetnike gledati kao da su lopovi!

Farmaceutska tvrtka Apipharma otvorila je jučer novi proizvodni pogon, površine 1500 četvornih metara, u kojem će biti zaposleno oko 50 radnika....

A otvaranje je predvodio predsjednik Republike Ivo Josipović.

"Vrijeme jeda prepoznamo kako su pojedinac koji želi uložiti, tvrtka koja želi uložiti, osobe koje su kreativne, znaju i mogu, jedini izlaz iz ove krize. Država mora reducirati procedure, skratiti trajanje postupaka, smanjiti broj dozvola i učiniti sve da privuče ljude koji žele i mogu investirati. Možemo donijeti stotine zakona, deklaracija, stotine lijepih proklamacija na političkoj razini, ali to neće promijeniti stvari. Našu stvarnost koja nije dobra promijenit će ljudi poput obitelji Lalić koji su voljni uložiti, riskirati, svoje znanje, talent i imovinu uložiti u boljitak", rekao je Josipović kazavši da danas često svakog poduzetnika gledamo kroz "sigurno je lopov čim nešto ima", a sve zbog nezakonite i nemoralne privatizacije, što tako ne smije biti.

"Vrijeme je da razumijemo kako poticanje poduzetništva ne znači zakidanje nekog drugog, nekog radničkog prava, to znači otvaranje novih radnih mjesta. Imamo novu tvornicu i nova radna mjesta – ovo je trenutak optimizma i važna poruka za cijelu Hrvatsku", zaključio je Josipović.

Vlasnik Apipharma Tomislav Lalić u novi je pogon uložio 3,5 milijuna eura, odnosno 30 posto vlastitih sredstva, a ostalo je pokriveno kreditima banaka.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram