Zatvori
Poslovni Puls
21/07/2012

Europi prijete velike "socijalne eksplozije"

Predsjednik Europskog parlamenta Martin Schulz upozorio je da bi ekonomska kriza u Španjolskoj mogla izazvati "socijalnu eksploziju" širom kontinenta...

"Demonstracije u Španjolskoj pokazuju da socijalna eksplozija vreba, zahvaljujući visokoj nezaposlenosti među mladima u Europi", izjavio je Schulz za berlinski list "Bild".

Schulz se založio za hitnu primjenu "novih europskih programa kojima bi se konačno stvorilo više radnih mjesta za ovu generaciju", prenijela je francuska novinska agencija AFP. Smatra da je Španjolska u boljem položaju da se izbori s krizom nego Grčka, zbog toga što ima "solidnu industrijsku bazu i dobro organiziranu javnu upravu".

Španjolska vlada je petak objavila da će se recesija protegnuti i na 2013. godinu i povisila prognozu nezaposlenosti za ovu godinu na 24,6 posto, u trenutku kad na tržištu zemlje vlada panika, a u društvu nezapamćeno nezadovoljstvo.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram