Zatvori
Poslovni Puls
23/07/2012

Riješeni problemi, "Game of Thrones" ponovno će se snimati u Hrvatskoj!

Vlada je pronašla rješenje za 10 milijuna kuna kojim se pokrivaju poticaji za međunarodne filmske projekte dogovorene u 2012. kako bi se treća sezona "Igra prijestolja" nastavila snimati u Dubrovniku...

Podsjetimo, u javnost je dospjela priča o tome kako je navodno upitno snimanje treće sezone serije "Igra prijestolja" u Dubrovniku, jer su producenti tražili garanciju za poticaj koji im pripada prema Zakonu o audiovizualnim djelatnostima koji je stupio na snagu početkom godine.

Tim im se zakonom jamči povrat 20 posto utrošenih sredstava. No, u proračunu, čini se, nisu bila rezervirana sredstva za tu namjenu.

Iz Ministarstva kulture su poručili kako je uz suglasnost Ministarstva financija potpisan Pravilnik o poticanju ulaganja u proizvodnju audiovizualnih djelatnosti. Iznos od 10 milijuna kn odnosi se na sljedeće projekte: "Igra prijestolja", "Volcano", "Girls", "Caught in Flight", "Nemesis", "The Riders", piše Jutarnji list.

Teret isplate poticaja stranim filmašima prema spomenutom zakonu bio je na Ministarstvu kulture, što nije uobičajena praksa u svijetu, ali to će se, čini se, promijeniti jer u suradnji s Ministarstvom poduzetništva i obrta izrađuju model prema kojem bi ono ubuduće provodilo realizaciju poticaja.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram