Zatvori
Poslovni Puls
24/07/2012

Ekonomski pakao: BiH u prvom kvartalu privukla ulaganja od mizernih 4 milijuna eura!

Ako Vas zanima kako izgleda ekonomski pakao - dovoljno je poviriti kod naših susjeda u BiH...

Revidirani podaci Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH pokazali su kako su izravna strana ulaganja tijekom prvog ovogodišnjeg kvartala bila u minusu 8,25 milijuna maraka, a to je, kako kažu u Direkciji za ekonomsko planiranje (DEP) Vijeća ministara BiH, manje za čak 101,45 milijuna maraka kad se usporedi s istim razdobljem u 2011., kad su izravna strana ulaganja bila 93,2 milijuna maraka.

U prijevodu - izravna inozemna ulaganja u prvom kvartalu iznosila su bijednih 4 milijuna eura, u odnosu na prošlogodišnjih 54 milijuna eura.

Ekonomski analitičar Vjekoslav Domljan kazao je kako ni u sljedećim razdobljima BiH neće biti “ljepša u očima” investitora, jer sve ide u pravcu pogoršanja, a ne poboljšanja.

Komplicirana administracija, korupcija i nedostatak vještina su jedni od glavnih razloga zašto BiH investitori obilaze u širokom luku, pišu tamošnji mediji.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram