Zatvori
Jasmin Hadzic
26/07/2012

PropastVille: Dionice Zynge u jednom danu izgubile 40 posto svoje vrijednosti!

Dioničari Zynge nisu imali milosti nakon objave razočaravajućih poslovnih rezultata...

Tvornica popularnih Facebook igara jučer je objavila katastrofalne poslovne rezultate. Zynga je u drugom kvartalu ostvarila prihode od 332 milijuna dolara (prošle godine 279 milijuna dolara u istom kvartalu). Neto gubitak iznosio je 22,8 milijuna dolara, što je dramatično ispod očekivanja većine analitičara s Wall Streeta.

Dioničari kompanije u prvi trenutak nisu reagirali na Zyngine lošije od očekivanih poslovnih rezultata, no u after-hours trgovini dionica Zynge izgubila je nevjerojatnih 40 posto vrijednosti!

"Kratkoročno doživljavamo neke izazove koji su doveli do pada dobiti. Bez obzira na sve, optimistični smo na duge staze oko prilika na mobilnom tržištu gdje imamo veliku priliku povesti revoluciju na polju mobilnih društvenih igara, baš kao što smo to uradili na internetu", pokušao je opravdati loše rezultate izvršni direktor Mark Pincus.

"Ovo je katastrofa. Sve više imamo dojam da je biznis s društvenim igrama bio tek prolazna moda", reagirao je Arvind Bhatia, analitičar Sterne Agee & Leeacha.

Dozu "zdravog razuma" u raspravu oko Zynginih razočaravajućih poslovnih rezultata unio je komentar poznatog Twitteraša @ReformedBroker.

"50 milijuna Amerikaca koristi markice za hranu, a Wall Street je ŠOKIRAN jer ne kupuju virtualne proizvode na FarmVilleu."

Da  sve ne prođe u pesimističnom raspoloženju pobrinuo se Pincus koji je potvrdio glasine kako Zynga planira ući na tržište online klađenja u vidu nove poker platforme na kojoj će se igrati za pravi novac, a ne za virtualne žetone. Lansiranje se očekuje u prvoj polovici iduće godine.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram