Zatvori
Poslovni Puls
27/07/2012

Više od pola milijuna ljudi plaća online pretplatu na New York Times

U ožujku prošle godine New York Times odlučio je zaključati veliki dio svog online sadržaja i čini se kako ta strategija sada dolazi na naplatu...

New York Times Co. jučer je objavio poslovne rezultate za drugi kvartal svoje poslovne godine. U promatranom razdoblju NYT grupacija zabilježila je operativni gubitak od 143,6 milijuna dolara. Iz Uprave NYT-a poručili su kako bi kompanija bila u plusu da nije bilo 194,7 milijuna dolara teškog otpisa About.com grupe. U istom kvartalu prošle godine NYT je zabilježio operativnu dobit od 31,5 milijuna dolara.

Loša vijest za medijsku industriju jest činjenica da NYT bilježi pad prihoda od online i offline oglašavanja. U posljednjem kvartalu klasično tiskano oglašavanje palo je za 8 posto, dok je digitalno oglašavanje palo za 4 posto u odnosu na prošlogodišnji kvartal.

Razlog za pad online oglašavanja ipak treba tražiti u činjenici da je broj pretplatnika na NYT-ovo online izdanje narastao na 532.000! Impresivna brojka s obzirom da je NYT uveo paywall na svoje web stranice tek u ožujku prošle godine. Amerikanci su očito spremni izvaditi kreditnu karticu kada je u pitanju kvalitetni online sadržaj. NYT mjesečnu pretplatu za pristup svojim web stranicima naplaćuje između 15 i 35 dolara.

Ne-pretplatnici mjesečno mogu besplatno pročitati do 10 članaka na New York Times web stranicama.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram