Zatvori
Poslovni Puls
27/07/2012

Osječki preporod: Uspješne osječke IT tvrtke otvaraju hrpu odlično plaćenih radnih mjesta

Informatički stručnjaci prije pola godine počeli su graditi Osijek Software City...

Za početak tog jedinstvenog projekta u Hrvatskoj odlučile su se četiri osječke softverske tvrtke, InChoo, Mono, Farmeron i K-Informatika, s jednim ciljem – slavonsku metropolu pretvoriti u poželjno mjesto u kojem žive i rade IT stručnjaci, ali i u kojoj će biti smještene tvrtke koje proizvode dobar softver.

Tom poslovnom pothvatu priključila se u međuvremenu još jedna tvrtka – AdCon, piše Večernji.

Na osječkoj adresi trenutačno je prijavljeno 40 softverskih tvrtki koje zapošljavaju oko 250 ljudi. Tijekom idućih pet godina taj bi se potencijal, prema računici Osijek Software Cityja, trebao dvostruko uvećati, odnosno zaposliti još 500 ljudi u softverskoj industriji.

Prosječna plaća zaposlenika u tom sektoru je oko 7.000 kuna. Burza radnih mjesta ovdje ne miruje. Na web-stranici projekta otvorena je i baza profila developera. Samo Farmeron u idućih godinu dana planira proširiti svoju ekipu za barem 15 ljudi.

Osijek se, čini se, budi i to uz pomoć nove tehnologije i mladih ambicioznih poduzetnika koji vide veliku perspektivu u osječkoj regiji...

Foto: Facebook

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram