Zatvori
Poslovni Puls
28/07/2012

Mirando Mrsić: Oporavak na tržištu rada tek sredinom 2013. godine

Ministar Mrsić je kazao kako je u Hrvatskoj već dulje vremena zaustavljeno zapošljavanje i otvaranje radnih mjesta, a smatra da je to posljedica i činjenice da 2008. godine nisu napravljene promjene koje su trebale biti napravljene...

"Svjedoci smo da gubimo više radnih mjesta nego se uspije otvoriti novih. Taj će trend trajati otprilike do sredine iduće godine, kada očekujemo da ćemo uspjeti otvoriti više radnih mjesta nego će radnika izgubiti posao", kazao je Mrsić.

Na upit kako komentira brojke o nezaposlenosti, odnosno činjenicu da je krajem lipnja ove godine bilo više nezaposlenih nego na kraju istog mjeseca lani, a i da podaci Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) pokazuju da je nezaposlenih ovih dana više nego krajem prethodnog mjeseca, Mrsić je kazao kako je u Hrvatskoj već dulje vremena zaustavljeno zapošljavanje i otvaranje radnih mjesta, a smatra da je to posljedica i činjenice da 2008. godine nisu napravljene promjene koje su trebale biti napravljene.

"Očekujem da će na jesen broj nezaposlenih rasti i to je ono što viđamo godinama, da do veljače, ožujka broj raste i tada je najveći, a onda dođe sezona i bilježi se pad", kazao je Mrsić koji se nada da bi sredinom iduće godine moglo doći do promjene trenda i na jesen biti više otvorenih radnih mjesta nego radnika koji su izgubili posao.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram