Zatvori
Poslovni Puls
30/07/2012

Dramatično u Srbiji: Moraju se zadužiti kako bi osigurali puko preživljavanje

Ministar financija i gospodarstva Srbije Mlađan Dinkić izjavio je da će se Srbija morati zadužiti kako bi se osiguralo preživljavanje države do fiskalne konsolidacije...

"Zadužit ćemo se i gdje je moguće izvući povoljne uvjete", rekao je Dinkić i dodao kako će Srbija morati prihvatiti kredite od svih koji nude "relativno povoljne uvjete" kako bi Srbija uopće "preživjela do fiskalne konsolidacije."

On je u intervjuu novosadskom "Dnevniku" istakao da je takvo posuđivanje novca nužno, jer, kako je naglasio, ne namjerava da "diže u nebesa" poreze da bi se dobio novac za isplatu plaća i mirovina, budući bi to uništilo gospodarstvo do kraja.

- Panika u Srbiji: Zbog nedostatka novca u proračunu – bankrot već na jesen?

Dinkić je rekao da će lokalne poslovne banke biti jedan od izvora pozajmljivanja na kratki rok, kroz prodaju trezorskih zapisa i napomenuo da je prošla Vlada Srbije planirala emisiju euro obveznica, dodavši: "I mi ćemo to uraditi".

Ministar financija i gospodarstva naglasio je da su u planu i bilateralni aranžmani s "prijateljskim zemljama", poput Rusije. "Razgovarati ćemo o tome i s drugima", kazao je Dinkić i dodao da će biti nastavljeni i razgovori s MMF-om i Svjetskom bankom, prenose srbijanski mediji.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram