Zatvori
Poslovni Puls
31/07/2012

Javio se i Obama: Europljani moraju učiniti odlučne korake u borbi protiv krize

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Barack Obama u ponedjeljak je upozorio kako će se američko gospodarstvo i u idućim mjesecima suočavati s "vjetrom u lice" što ga izaziva europska dužnička kriza, ali je istodobno izrazio uvjerenje da europski čelnici neće dopustiti da okolnosti u eurozoni ostanu zamršene...

"Zaista nisam mišljenja da će Europljani dopustiti da okolnosti oko eura ostanu zamršene, oni će morati učiniti odlučne korake", izjavio je američki predsjednik Barack Obama tijekom donatorske kampanje u New Yorku, prenosi HRT.

"Trošim golemu količinu vremena trudeći se surađivati s njima, a i (državni tajnik za financije) Tim Geithner trudi se surađivati s njima", rekao je Obama. "Što prije krenu u odlučnu akciju, tim bolje za nas", dodao je.

U kampanji za ponovni izbor na mjesto američkog predsjednika, Obama je suočen s visokom nezaposlenošću i nestabilnim gospodarskim prilikama, na koje utječe europska dužnička kriza.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram