Zatvori
Poslovni Puls
31/07/2012

Analitičari: Twitter je (po drugi put) dogurao do 500 milijuna korisnika

Iako su iz Twittera još u veljači objavili kako imaju više od 500 milijuna korisnika, analitičari Semiocasta tvrde kako je brojka od 500 milijuna otvorenih Twitter računa dostignuta tek nedavno...

Valjda sad napokon možemo zaključiti kako Twitter doista ima 500 milijuna korisnika i druga je najveća društvena mreža, nakon sveprisutnog Facebooka. Objavili su to analitičari Semiocasta nakon što su tijekom lipnja analizirali više od milijardu objavljenih poruka na popularnoj mikro-društvenoj mreži.

Uz broj Twitter korisnika objavljena je i druga iznimno zanimljiva statistika. Tako doznajemo kako su Jakarta, Tokijo i London najaktivniji gradovi na Twitteru. Zanimljivo, geolokacijske značajke Twittera koristi tek 0,7 posto korisnika, objavili su iz Semiocasta.

Po pitanju broja korisnika, najviše ih dolazi iz SAD-a (27,4 posto, više od 140 milijuna). Brazil je drugo i najbrže rastuće tržište za Twitter s 41,2 milijuna korisnika. Slijede Japan, Velika Britanija i Indonezija.

Evo grafikona TOP 20 zemalja na Twitteru:

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram