Zatvori
Poslovni Puls
01/08/2012

HRT na jesen "preuzima" Goran Radman, bivši šef Microsofta u Hrvatskoj?

Osamnaest dana nakon što je Sabor Domagoja Novokmeta imenovao vršiteljem dužnosti glavnog ravnatelja Hrvatske radiotelevizije, već se sada, kako doznaje Večernji list, zna tko bi mogao preuzeti vodeću palicu javne televizije..

Novi će šef, po svemu sudeći, biti Goran Radman, bivši direktor Microsofta Hrvatska i dekan Veleučilišta VERN.

Na to ga je mjesto, nagađalo se, još u svibnju, dok je trajala rasprava o novom Zakonu o HRT-u, želio postaviti sam premijer Zoran Milanović, no Radman se tada još premišljao o ponudi za novo-staru karijeru. Naime ovaj 55-godišnjak iz Ogulina, koji je diplomirao na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, usavršavao se na Wharton School MBA-u u Londonu, a od 1987. do 1990. godine bio je glavni direktor Televizije Zagreb.

Iako prema novom zakonu Domagoj Novokmet kao vršitelj dužnosti na toj poziciji može ostati šest mjeseci, izgledno je da će Radman početi raditi već na jesen.

Naime, Odbor za informiranje, informatizaciju i medije mora Hrvatskom saboru podnijeti prijedlog za njegovo imenovanje, a tek nakon što se većina saborskih zastupnika izjasni potvrdno, Radman preuzima HRT s mandatom od pet godina. Kad završi cijela procedura imenovanja, novi ravnatelj za svoga zamjenika imenuje jednog od članova Ravnateljstva HTV-a te jednom godišnje Hrvatskom saboru podnosi izvješće o radu. Ako se zastupnicima izvješće ne svidi, ravnatelja bez problema mogu razriješiti dužnosti.

No teško će se to, barem uz ovakav sastav zastupnika, dogoditi jer Radmana se drži simpatizerom ljevice. Godine 2002. nagađalo se pak da će ga SDP pozvati da bude predsjednik Vlade.

Poručio je tada da ga to "nikada nije zanimalo niti je o tome razmišljao".

Foto: bablfotograf.blog.hr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram