Zatvori
Poslovni Puls
01/08/2012

Jugonostalgičari u panici: U Srbiji banka prodaje imovinu "Mini Jugoslavije"

Jučer je održana prodaja imovine Blaška Gabrića, vlasnika i predsjednika tzv. "Četvrte Jugoslavije". Kupaca nije bilo...

Istog dana kada je Jugoslavija prestala postojati, u Subotici u Srbiji je Udruženje građana „Jugolend“ osnovalo prvu "Mini Jugoslaviju“ na imanju Blaška Gabrića.

U međuvremenu Gabrić je postao jamac za kredit od 50.000 eura, a kao garanciju je naveo svoju nekretninu. Gabrića banka nije obavijestila da dužnik ne otplaćuje kredit, a kada je prvi put saznao da bi poslije 10 godina postojanja njegova "Jugoslavija" mogla postati vlasništvo banke Findomestic, ponudio je spomenutoj banci otplatu duga u sljedećih 10 godina.

"Nikoga ne krivim što sam sad u situaciji da ostanem bez Mini Jugoslavije u koju sam uložio puno novca i ljubavi i koja je postala turistička atrakcija. S bankom se nisam uspio dogovoriti i ugovor koji sam potpisao daje im za pravo da mi uzmu 1.284 kvadratnih metara objekta i više od 8.000 kvadrata parcele na kojoj je i veliki dio Mini Jugoslavije", ispričao je Gabrić srbijanskom "Blicu".

Foto: gec.ba

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram