Zatvori
Poslovni Puls
01/08/2012

Najbolje plaće u zračnom prijevozu: Prosječna neto plaća 10.600 kuna!

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za svibanj ove godine iznosila je 5.529 kuna, što je nominalno 2,3 posto i realno 0,6 posto više u odnosu na travanj, objavio je Državni zavod za statistiku...

U odnosu na svibanj prošle godine, prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama za svibanj ove godine nominalno je veća za 1,9 posto, a realno je niža također za 1,9 posto.

U telekomunikacijama prosječna neto plaća za svibanj iznosila je 9.902 kune, a u promidžbi (reklami i propagandi) 9.755 kuna. Prosječnu plaću za svibanj veću od devet tisuća kuna imali su i zaposleni u financijskim i uslužnim djelatnostima, osim osiguranja i mirovinskih fondova, od 9.153 kune. Najbolje su plaćeni zaposlenici u zračnom prijevozu koji u prosjeku dobivaju neto plaću od 10.596 kn.

Najniže prosječne neto plaće za svibanj isplaćene su u proizvodnji odjeće, u iznosu od 2.859 kuna te u proizvodnji kože i srodnih proizvoda u iznosu od 3.019 kuna. U uslugama u vezi s upravljanjem i održavanjem zgrada te djelatnosti uređenja i održavanja krajolika, prosječna plaća za svibanj iznosila je 3.098 kuna.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram