Zatvori
Poslovni Puls
02/08/2012

Nije šala: HDZ otvorio besplatni telefon za prijavljivanje političkog kadroviranja!

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) je od 1. kolovoza uvela besplatnu dežurnu telefonsku liniju za sve građane, simpatizere i članove, koji žele prijaviti politički revanšizam i nepotizam nad zaposlenima u javnim službama i državnoj upravi, priopćeno je iz HDZ-a...

Jedina hrvatska politička stranka koja je optužena za korupciju navodi kako je razlog uvođenja besplatne telefonske linije činjenica da je nakon formiranja Kukuriku vlade stranci prijavljeno preko tisuću slučajeva političkih smjena, mahom na način da je članovima i simpatizerima HDZ-a uručen bezuvjetni otkaz ugovora o radu ili su premješteni na drugo radno mjesto iako su svoj posao obavljali savjesno, kvalitetno i uz potrebne stručne kvalifikacije.

"Paralelno s tim, na njihova mjesta su dovedeni nekompetentni ali političko podobni ljudi o čemu, gotovo za svaki prijavljeni slučaj, posjedujemo primjerenu dokumentaciju", podsjeća HDZ i dodaje kako se političke smjene događaju na svim razinama.

Napominje kako će sve prikupljene podatke obraditi, plasirati u medije i objaviti na svojoj web stranici, kako bi javnost i nadležne državne službe bile upoznate s razmjerima političkih čistki u javnim poduzećima i državnoj upravi.

Ističe i kako će svim žrtvama političkoga kadroviranja pružiti pravni savjet.

Broj besplatne dežurne telefonske linije je 0800 7557, a bit će otvorena 24 sata, na kojem će operateri će dežurati u radnom vremenu od 8 do 16,30 sati, navodi HDZ u priopćenju.

Foto: HDZ.hr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram