Zatvori
Poslovni Puls
02/08/2012

Nouriel Roubini: Za šest mjeseci počinje raspad eurozone!

Američki ekonomist i analitičar Nouriel Roubini, poznat po nadimku Dr. Doom, još jednom predviđa neuredni raspad europske monetarne unije...

"Za šest mjeseci eurozona će se početi raspadati, a za 3-5 godina će nestati", izjavio je Nouriel Roubini u intervjuu za  RBC Daily.

U roku od pola godine krah će doživjeti grčka vlada, a otprilike u isto vrijeme Italija i Španjolska izgubit će pristup tržištima kapitala. Nakon toga eurozona će se početi raspadati, smatra Roubini. Roubini vjeruje da jezgra valutnog prostora koje se sastoji od Njemačke, Finske i Nizozemske može opstati.

Ali ta se formacija više neće moći zvati zona eura. Ekonomist smatra da je Njemačka kriva za krizu u istoj mjeri kao i južnoeuropske zemlje.

Roubini poziva da se odustane od financijske pomoći ekonomijama koje su najviše nastradale, a zonu eura, smatra on, moći će spasiti formiranje proračunskog, bankarskog i transfernog saveza u Europi, kao i uvođenje euroobveznica.

Živi bili - pa vidjeli hoće li se Roubinijeve prognoze ovaj put ostvariti...

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram