Zatvori
Jasmin Hadzic
03/08/2012

Ugledni Forbes ponovno se raspisao o hrvatskom startupu Farmeron!

Osječki startup s glabalnim ambicijama ponovno je završio u reportaži uglednog američkog poslovnog časopisa Forbes...

Ako nekim čudom još niste čuli za Farmeron - riječ je o maloj osječkoj tvrtci koja razvija cloud servis za vlasnike stočnih farmi koji uz pomoć Farmeronovog softvera mogu maksimalno optimizirati gotovo sve elemente proizvodnog procesa.

- Osnivač osječkog startupa Farmeron dobio odlikovanje od predsjednika Josipovića

Članak Forbesovog novinara Tomioa Gerona donosi povijest Farmerona koju smo već nekoliko puta čuli, no uključuje i zanimljivu "ispovijest" lokalnog farmera Vedrana Bogdanovića koji je uz pomoć Farmerona skresao troškove hrane na svojoj farmi.

Također Forbes otkriva i novost - Farmeron je trenutno fokusiran isključivo na farme stoke, no osnivač Matija Kopić ističe kako je do kraja godine u planu ulazak na područje "menadžmenta usjeva", a trenutno analiziraju i tržište piletine i svinja.

Svijet je za Farmeron prvi put čuo kada je startup prošle godine "upao" u Seedcamp startup program u Londonu, a kasnije su sudjelovali i u 500Startups poslovnom akceleratoru u Silicijskoj dolini. Iz svega ovog Kopić i njegov tim u Farmeronu izašli su s puno novo-stečenog iskustva i pozamašnim "seed" kapitalom u iznosu od 1,6 milijuna dolara.

Dečkima i curama iz Farmerona možemo samo poželjeti sreću u daljnjem poslovnom razvoju i neka dokažu svima da je globalni uspjeh moguće ostvariti i iz naše male državice...

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram