Zatvori
Poslovni Puls
03/08/2012

Hrvati su mazohisti: Čačićevom HNS-u raste popularnost!

Prema redovnom mjesečnom istraživanju  agencije Promocije plus o društvenim i političkim preferencijama CRO Demoskop razvidno je kako SDP nastavlja svoj pad popularnosti koji je počeo još u veljači ove godine...

Početkom kolovoza SDP je bio izbor 27,6 posto anketiranih, dok je prije pola godine ova stranka bilježila izbor od 34 posto. U posljednjih je mjesec dana potpora SDP-u skliznula za 0,9 postotaka.

Istovremeno je glavna opozicijska stranka nakon tromjesečnog klizanja izborne potpore tijekom kampanje za unutarstranačke izbore, stabilizirala svoju izbornu potporu uz blagi porast izbora pa tako potpora početkom kolovoza iznosi 18,8 posto što je rast od 0,1 posto u odnosu na mjesec prije. Hrvatski laburisti treća su stranka u zemlji s potporom od 8,2 posto, te su se nakon prošlomjesečnog pada izborne podrške ponovo vratili na potporu iznad 8 posto.

HNS se polagano oporavlja od najlošijeg rezultata stranke u ovom mandatu te s 3,9 posto drži četvrto mjesto. Naime, prije mjesec dana sada 3,5 posto, a u lipnju 3,3 posto. Ostale parlamentarne stranke i liste natiskale su se unutar 2 i 3 posto podrške.

Ispitanici su za najpozitivnijeg domaćeg političara izabrali Ivu Josipovića, a za najnegativnijeg Radimira Čačića.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram