Zatvori
Poslovni Puls
03/08/2012

Turci u Šibeniku grade veliki turistički resort vrijedan 40 milijuna eura

Turska Dogus grupa, koja će na Kulinama u šibenskoj Mandalini graditi turistički resort, hotel s pet zvjezdica i niz popratnih sportsko-rekreacijskih sadržaja te kongresnu dvoranu, očekuje ishođenje svih dozvola najkasnije u roku od godinu dana...

Infrastruktura za taj kompleksni i financijski izdašni projekt u koji će investitor, računajući i marinu za megajahte u Mandalini, uložiti 40 milijuna eura dobrano je odmaknula. Dogus grupa je, prema riječima Buraka Baykana, regionalnog direktora, zadovoljna profesionalnošću izvođača radova u postizanju standarda kvalitete i susretljivošću šibenske gradske vlasti.

Što se ulagača tiče, nema razloga da se ne ispoštuje rok po kojemu bi najkasnije do 2015. godine luksuzni “Hotel Šibenik” mogao primiti prve goste u svojih 80 soba sa 150 kreveta, prenosi Slobodna.

U turističkom resortu radno će mjesto pronaći 80 do 90 zaposlenika, koji će biti na usluzi našim gostima koji računaju na najprestižnije sadržaje.

Regionalni direktor Dogus grupe drži da će “Hotel Šibenik” ipak biti posebno upečatljiv, ne zbog kategorije koja će ga uresiti s pet zvjezdica, nego ponajprije zbog svoga okruženja, koje je na čelne ljude moćne turske korporacije ostavilo dubok dojam već pri prvom njihovu dolasku u Šibenik.

Zbog toga ne začuđuje što će u Šibenik, uz projekte u Zadarskoj županiji (Sukošane, Borik) vezane uz kupnju marina i dodatna ulaganja, biti ukupno investirano 130 milijuna eura. Nakon ACY-ja, Dogus grupa ima na hrvatskoj obali najveći lanac marina. Nakon završetka “Hotela Šibenik”, naime, izgledno je da će Dogus grupa sukošansku marinu, ulaganjem 17 milijuna eura pretvoriti u najljepšu marinu u Dalmaciji, piše Slobodna.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram