Zatvori
Poslovni Puls
06/08/2012

Velika međunarodna aviokompanija spremna preuzeti posrnuli BH Airlines?

Dvije velike aviokompanije zainteresirane su da zajedno postanu vlasnici 49 posto BH Airlinesa, rekao je tamošnji ministar prometa i komunikacija Enver Bijedić...

Bijedić je ponovio da država i neće prodavati većinski paket dionica BH Airlinesa, te je dodao da će razgovori s potencijalnim partnerima početi poslije u drugoj polovici kolovoza.

"S obzirom na to da je riječ o poslovnoj tajni, u ovom trenutku mogu samo reći da je jedna aviokompanija iz Europe, a da druga nije. Također, jedna je vrlo poznata u cijelom svijetu, dok je i druga što se financija tiče, spremna ući u projekt", rekao je Bijedić u razgovoru za Oslobođenje.

On kaže da će se s Upravom BH Airlinesa potruditi da dođe do kvalitetnijeg ugovora nego što je to bio onaj s Turkish Airlinesom.

Podsjetimo, BH Airlinesu su nakon raskida ugovora sa Turkish Airlinesom ostala dva zrakoplova tipa ATR 72-210, od kojih je jedan još na servisu.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram