Zatvori
Poslovni Puls
06/08/2012

Medijska kuća EPH baca karte na mobilne aplikacije i WordPress

Najmoćnija hrvatska medijska kuća Europapress holding (Jutarnji list, Slobodna Dalmacija, Sportske Novosti...) namjerava se ozbiljno baciti u digitalne vode...

Otkrivaju to oglasi za posao nedavno objavljeni na portalu MojPosao u kojima EPH-ov digitalni odjel "Europa digital" traži web i iOS developere te dizajnere. Zanimljivo, EPH-ova nova digitalna izdanja i dalje će se oslanjati na besplatni sustav za upravljanjem sadržaja (CMS) WordPress što je vidljivo iz spomenutih oglasa u kojima se WordPress navodi kao jedna od glavnih razvojnih platformi.

Uspjeh EPH-ove mobilne aplikacije "Dobri restorani" (već je 5 dana na prvom mjestu iTunesa) očito je moćnu medijsku kuću (koja navodno nije u najboljem financijskom stanju) uvjerio kako loša monetizacija klasičnih online izdanja može biti nadopunjena plaćenim premium mobilnim aplikacijama.

Što slijedi nakon "Dobrih restorana" tek ostaje za vidjeti, no čini se kako je nakon duljeg vremena EPH ponovno stavio fokus na razvoj svojih digitalnih brendova.

Na čelu "Europa digitala" od nedavno se nalazi Miran Pavić, sin Ninoslava Pavića.

Foto: media-marketing.com

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram