Zatvori
Poslovni Puls
06/08/2012

Proboj na Daleki istok: Heineken kupio najvećeg proizvođača piva u jugoistočnoj Aziji

Poznati nizozemski proizvođač piva Heineken postigao je sporazum o preuzimanju Azijsko pacifičke pivare (APB) - proizvođača "Tiger piva" (Tigerbeer), za 4,1 milijardu američkih dolara...

U priopćenju iz Heinekena navodi se da je ta singapurska pivovara prihvatila ponudu nizozemske kompanije za preuzimanje dionica u APB-u. Heineken trenutno posjeduje 41,9 posto dionica APB-a, koja je jedna od najvećih pivovara u jugoistočnoj Aziji, dok singapurski konglomerat Fraser and Neave (F&N) posjeduje drugih 40 posto dionica.

Heineken je nešto ranije objavio da će preuzimanje APB omogućiti direktan pristup tržištima poput Kambodže, Narodne Republike Kine, Indonezije, Malezije, Novog Zelanda, Papua Nove Gvineje, Singapura, Tajlanda i Vijetnama.

Azija je očito postala ključno tržište budućnosti kada su u pitanju i pivski brendovi koji su do sada tradicionalno bili fokusirani na tržište SAD-a i Europe.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram