Zatvori
Poslovni Puls
06/08/2012

Tržište novca: Mirno na domaćem deviznom tržištu

U petak je na svjetskim deviznim tržištima prevladavalo pozitivno raspoloženje prema jedinstvenoj europskoj valuti...

Tečaj EUR/USD je trgovanje otvorio na razini od 1,218 dolara za eur da bi se do kraja dana popeo gotovo na 1,240 dolara za euro. U prvom dijelu dana tečaj EUR/USD je bilježio rast pod utjecajem popravljena raspoloženja nakon četvrtka i razmjerno snažnih negativnih reakcija nakon sastanka ECB-a. U drugom dijelu dana na dolar je negativno utjecala objava rasta stope nezaposlenosti u SAD-u u srpnju.

Sam kraj tjedna protekao je vrlo mirno na domaćem deviznom tržištu uz vrlo skroman promet. Trgovanje je otvoreno nešto iznad 7,525 kuna za euro da bi se do kraja dana tržište lagano spustilo te je trgovanje zatvoreno na razinama oko 7,523 kuna za euro. Glavnu riječ su imali priljevi deviza od turističke sezone, dok je interes za kupovinu deviza od strane korporativnog sektora, koji je bio prisutan zadnjih dana, u petak imao vrlo mali udio u ukupnom trgovanju.

Srednji tečaj EUR/HRK na tečajnici HNB-a za danas iznosi 7,517331 kuna za euro, javljaju RBA analitičari.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram