Zatvori
Poslovni Puls
07/08/2012

Svjetsko tržište: U fokusu tržišta objava BDP-a u Italiji te industrijskih narudžbi u Njemačkoj...

Danas na svjetskim tržištima nije bilo značajnijih ekonomskih objava. Danas će u fokusu biti objava BDP-a u Italiji te industrijskih narudžbi u Njemačkoj...

Cijene sirove nafte na svjetskim tržištima tjedan su počele blagim padom nakon razmjerno snažnog rasta na kraju prošlog tjedna. WTI cijena iznosi 91 dolar po barelu, a Brent 108 dolara po barelu.

Jučer je trgovanjem na međunarodnim tržištima obveznica dominirao strah od nemogućnosti dogovora i zajedničkog djelovanja članica eurozone u sprečavanju produbljivanja fiskalne krize, na što je upozorio i talijanski premijer Monti.

Posljedično, i njemačke i američke državne obveznice zabilježile su rast cijena. S druge strane, pojačana očekivanja da će ESB kupovati kratkoročne obveznice zemalja s otežanim financiranjem i dalje utječu na rast cijena obveznica perifernih članica eurozone kraćeg dospijeća.

Posljedično, španjolska krivulja prinosa sve je strmija, a spread između dvogodišnjeg i desetogodišnjeg prinosa proširio se jučer na 343 bazna boda, javljaju RBA analitičari.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram