Zatvori
Poslovni Puls
09/08/2012

Iranci razgrabili 128 milijuna dolara vrijedne kvadrate u znamenitom Burj Khalifa neboderu

Ulagači iz Irana užurbano kupuju skupe kvadrate u najvišoj građevini na svijetu...

Bogati ulagači iz Irana u posljednjih šest mjeseci kupili su 128 milijuna dolara vrijedne stambene i komercijalne kvadrate u najvišem neboderu na svijetu - Burj Khalifa u Dubaiju.

Zašto su Iranci preko noći "navalili" na kvadrate najviše građevine na svijetu - za sada nije jasno. Arabian Business u razgovoru s lokalnim agentima za nekretnine doznaje kako su Iranci "već dugo vremena" u Dubaiju i kako njihovo zanimanje za luksuzne nekretnine nije novost.

S druge strane, spekulira se kako su bogati ulagači iz Irana u Dubaiju pronašli sigurnu oazu za svoje milijune jer se njihova zemlja nalazi pod teškim ekonomskim i financijskim sankcijama koje otežavaju slobodni protok kapitala u i iz Irana.

U prvih šest mjeseci ove godine više od 350 Iranaca kupilo je nekretninu u Dubaiju, piše AB pozivajući se na službenu vladinu statistiku. To daje naslutiti da se lokalno tržište nekretnina napokon stabiliziralo nakon dvije godine teške krize koja je pogodila tamošnji građevinarski i nekretninski sektor.

Prosječna cijena četvornog metra stana u Burj Khalifi iznosi oko 7.500 dolara.

- Burj Khalifa: Najviši neboder na svijetu je neprofitabilni gutač novca?

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram