Zatvori
Poslovni Puls
09/08/2012

HOROR: Stopa nezaposlenosti u Grčkoj u svibnju narasla na 23,1 posto!

Grčka nastavlja ponirati sve dublje u recesiju, a najnoviji statistički podaci nisu nimalo optimistični...

Iako vodeći grčki političari tvrde kako će zemlja iduće godine napokon izaći iz recesije - najsvježiji podaci o nezaposlenosti su, u najmanju ruku, zabrinjavajući. Grčka državna statistička agencija danas je objavila kako je nezaposlenost u svibnju narasla na 23,1 posto što je značajan rast u odnosu na travanj (22,5 posto) i stravičan u odnosu na isti prošlogodišnji mjesec (16,8 posto).

Grčki statističari objavili su kako je broj nezaposlenih Grka u svibnju narastao na 1,15 milijuna. Na najjačem udaru našli su se mladi (do 25 godina) Grci od kojih 54,9 posto sada nema posao.

Prije nego što je ušla u neprekidnu recesiju, Grčka je u svibnju 2009. godine imala stopu nezaposlenosti od samo 9,1 posto.

Od tada Grčka preživljava isključivo zahvaljujući međunarodnoj financijskoj pomoći koja je uvjetovana oštrim rezovima u javnoj potrošnji koji su dodatno umrtvili ionako usporeno gospodarstvo.

S&P-ovo nedavno upozorenje o rezanju grčkog kreditnog rejtinga dodatno je potaknulo glasine kako će Grčka uskoro zatražiti novu financijsku pomoć.

Hoće li Europa ponovno popustiti i Grcima isplatiti nove milijarde eura - uskoro ćemo vidjeti...

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram