Zatvori
Poslovni Puls
09/08/2012

Nećete vjerovati na kojoj se internet dionici moglo najviše zaraditi u proteklih godinu dana

Bez obzira na veliki hype koji ih je pratio, dionice internetskih kompanija u proteklih godinu dana nisu bile najbolji ulagački instrument...

Gotovo sve dionice poznatijih američkih internetskih kompanija u proteklih nekoliko mjeseci bilježe pad vrijednosti. Od Facebooka, Zynge i Groupona, pa sve do onih panje poznatih poput HomeAwaya, Zillowa i Pandore - gubici su bili česti i veliki.

Naravno, bilo je i iznimki, poput dionice Linkedina koja je ostvarila mali rast vrijednosti.

Ali apsolutni rekorder je dionica AOL-a. Da, onog AOL-a, digitalne medijske kompanije kojoj se već duže vrijeme prognozira propast. AOL u svom vlasništvu ima popularne online brendove poput TechCruncha i HuffingtonPosta, ali i dalje veliku većinu svojih prihoda ostvaruje od prodaje prastarog dial-up pristupa internetu.

Stoga je poprilično nevjerojatno da je dotična dionica u posljednjih 12 mjeseci čak utrostručila svoju vrijednost i to bez nekih velikih  i dramatičnih poslovnih uspjeha.

Što se to događa s AOL-om ? (via BusinessInsider)

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram