Zatvori
Poslovni Puls
11/08/2012

Slavko Linić u čudu: Ne razumijem zašto privatni sektor ne pokreće investicije

Ministar financija Slavko Linić odradio je opširan razgovor s novinarima Večernjeg lista o svim aktualnim gospodarskim pitanjima...

Građani Hrvatske jednostavno moraju shvatiti da ne možemo trošiti više nego što su nam prihodi. Svake od 22 godine naše neovisnosti trošili smo više nego što smo prikupili porezom, istaknuo je ministar financija Slavko Linić u intervjuu za Večernji.

Čak i ove godine, uz velike mjere štednje, kaže Linić, potrošit ćemo 10 milijardi kuna više nego što zaradimo.

"Deset milijardi! Sljedeće još deset. To je opasno i tako više ne možemo. No neki nas prozivaju da štedimo premalo, a neki da bismo trebali trošiti. Naša poruka je svima ista. Vjerujemo u štednju, a rast nećemo tražiti kroz potrošnju, već kroz investicije", rekao je ministar financija za Večernji list.

Optužio je Hrvatsku udrugu poslodavaca (HUP) da njima odgovara dosadašnja financijska nedisciplina jer kritiziraju objavu liste poreznih dužnika.

"Kritike HUP-a su zastrašujuće. Činimo sve da privatnom sektoru olakšamo poslovanje. Poduzeli smo cijeli niz mjera, a odgovora privatnog sektora nema", istaknuo je Linić. Kritizirao je Linić i mađarski MOL od kojih traži ulaganje u rafinerije, plinska i naftna polja, benzinske postaje. Ako to ne naprave, onda ih, kaže ministar, ne trebamo u Hrvatskoj.

Kako po završetku mandata navršava 65 godina, Linić je najavio da će se tad povući iz aktivne politike.

"Pa ja sam uvijek u operativi. Vrijeme je za mlađe, a u SDP-u ima kvalitetnih ljudi koji me mogu zamijeniti. I ovoga puta teško sam prihvatio poziciju", rekao je Linić.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram