Zatvori
Poslovni Puls
14/08/2012

Party je završio: Sve spremno za likvidaciju Škegrinog nekretninskog fonda

Na glavnoj skupštini fonda "Quaestus nekretnine" koja je zakazana za 29. kolovoza najvjerojatnije će se donijeti odluka o njegovom gašenju, doznaje T-Portal...

Od prvih deset dioničara likvidaciju traže njih pet, među njima su tri mirovinska fonda (Erste plavi, PBZ Croatia osiguranje i A.Z.), SZIF d.d. i Željko Marić. Pridružili su im se još SN Holding Darka Ostoje i tvrtka Nikmark u vlasništvu Antuna Mikeca.

Likvidacija znači rasprodaju nekretnina, i nakon što se isplate vjerovnici i pokriju gubici ostatak novca će biti isplaćen dioničarima. U financijskom izvješću Quaestusa za prvu polovicu ove godine iskazana je neto vrijednost imovine od 309,1 milijuna kuna te gubitak od 38,4 milijuna kuna.

Navodno, doznaje T-Portal, izvjesna likvidacija neće značiti i definitivni kraj fonda već će se on preorijentirati na druge djelatnosti.

Podsjetimo, Quaestus nekretnine sve do siječnja ove godine vodili su Borislav Škegro i Tomislav Matić, međutim prvo nakon sukoba s Hanfom, na čelu koje je tad bio Ante Samodol, a onda i sa dijelom dioničara njih dvojica su maknuta iz uprave.

Fondom trenutno upravlja varaždinska FIMA Global Invest a u nadzornom odboru je uz predstavnike mirovinskih fondova i poznati ulagač i odvjetnik Marijan Hanžeković.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram