Zatvori
Poslovni Puls
14/08/2012

Na burzu ovaj tjedan stiže na stotine milijuna Facebookovih dionica

Novi problemi za Facebook - čije su dionice prije nekoliko tjedana dosegnule rekordni cjenovni minimum od 20 dolara...

Naime, ovaj tjedan ističe tzv. "lockout"razdoblje za prvu tranšu Facebookovih dionica, što će značiti da će se na NASDAQ burzi u iduća tri dana naći više od 270 milijuna dionica najveće svjetske društvene mreže.

Wall Street Journal piše kako će novo-dostupne dionice potencijalno dodatno srušiti vrijednost Facebooka. Tržišna kapitalizacija kompanije koja upravlja Facebookom danas iznosi oko 60 milijardi dolara. Nakon inicijalne javne ponude dionica (IPO) Facebook je vrijedio 104 milijarde dolara.

U sljedećih godinu dana na burzi će se naći i dionice Facebookovih zaposlenika (oko 1,2 milijarde dionica), a u svibnju iduće godine na burzu stiže i više od 500 milijuna dionica koje drži ruski DST ulagački fond i povezani ulagači.

I dok mali dioničari Facebooka strahuju kako će nove dionice imati negativan utjecaj na ionako poljuljano Facebookovo poslovanje, jedan iskusni fond menadžer rekao je WSJ-u kako nema razloga za paniku budući je kraj "lockouta" ukalkuliran u IPO cijenu Facebookove dionice.

Da li je stvarno tako doznat ćemo već ovaj tjedan...

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram