Zatvori
Poslovni Puls
14/08/2012

Groupon (ponovno) razočarao Wall Street, ali i dostigao profitabilnost!

Prvi i najveći servis za grupnu kupovinu, američki Groupon, još je jednom objavio razočaravajuće kvartalne poslovne rezultate...

Groupon je u drugom kvartalu ostvario prihode od 568,3 milijuna dolara što je rast od čak 45 posto u odnosu na isti kvartal prošle godine. No, Wall Street je ipak razočaran jer je većina analitičara očekivala prihode od gotovo 580 milijuna dolara.

Najpozitivnija vijest je sigurno dostizanje profitabilnosti. Groupon je naime ostvario kvartalnu dobit od 28,4 milijuna dolara, odnosno 4 centa po dionici. Prošle godine u istom kvartalu ostvaren je gubitak od 107,4 milijuna dolara (-0,35 dolara).

- Nekoć “zlatna koka” Groupon izgubio 10 milijardi dolara tržišne vrijednosti

Nažalost, Wall Street je i dalje zabrinut za poslovni model grupne kupovine pa stoga ne čudi veliki pad cijene Grouponove dionice nakon objave ovih ne tako sjajnih poslovnih rezultata. Tržišna vrijednost kompanije iz Chicaga koja je svijet upoznala s grupnom kupovinom danas iznosi 4,88 milijardi dolara što je debelo ispod cifre (6 milijardi dolara) koju je prije dvije godine Google bio spreman isplatiti za Groupon.

Osim upitnih poslovnih performansi Groupon je bio pogođen i serijom skandala koji su varirali od sumnjivog knjigovodstva pa sve do izvlačenja novca iz neprofitabilne kompanije.

Iako su u Grouponu optimistični za budućnost svog poslovanja, dosta analitičara upozorava kako su kupci već "umorni" od koncepta grupne kupovine.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram