Zatvori
Jasmin Hadzic
14/08/2012

Čuvaj se iTunes: Glazbeni servis suosnivača Megauploada samo što nije stigao

 

Zloglasni Kim Dotcom vraća se u velikom stilu - internet poduzetnik koji se ovih dana bori protiv teških optužbi za kršenje autorskih prava najavio je skoro lansiranje svog novog projekta...

Osnivač zatvorenog Megauploada, Kim Dotcom, putem Twittera najavio je kako će njegov novi projekt, glazbeni servis Megabox, ugledati svjetlo dana već ove godine. Podsjetimo, riječ je o glazbenom streaming servisu koji će navodno biti "pošteniji" po pitanju dijeljenja novca autorima pjesama, dok će istovremeno korisnicima omogućiti besplatno preslušavanje bogatog kataloga pjesama. Sve će financirati MegaKey, program koji će se instalirati na računalo i koji će prikazivati reklame za vrijeme reprodukcije pjesama.

Dotcom tvrdi da će njegov servis glazbenicima omogućiti da zadrže 90 posto zarade i zaobiđu posrednike u vidu velikih diskografskih kuća koje tradicionalno uzimaju najveći dio kolača u glazbenoj industriji.

No, glazbeni servis nije sve na čemu Dotcom radi. Naime, na Twitteru je jučer dao naslutiti kako se i Megaupload vraća, iako nije sasvim jasno kako i u kojem obliku.

"Znam što svi čekate. Dolazi. Ove godine. Obećavam. Veće. Bolje. Brže. 100 posto sigurno i nezaustavljivo", napisao je Dotcom nakon čega su svi zaključili kako Nijemac s adresom na Novom Zelandu govori o novoj inkarnaciji ugašenog Megauploada. A možda i ne?

Prije nego što je završio u pritvoru početkom godine zbog navodnih “mućki” s Megauploadom, Dotcom je objavio “Mega Song” – pjesmu/promotivni video za file sharing servis Megaupload u kojem su se pojavila velika glazbena imena poput P. Diddyja, Willi.am-a, Alicie Keys, Snoop Dogga i Kanye Westa.

Hoće li celebrity "umjetnici" ponovno stati iza Dotcoma i njegovih novih poduzetničkih avantura na internetu - tek ćemo vidjeti...

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram