Zatvori
Poslovni Puls
15/08/2012

Slovenski mediji: Todorić više nije spreman platiti "premium" cijenu za dionice Mercatora

Vlasnici slovenskog trgovinskog lanca Mercator, koji su učestvovali u lanjskom neuspješnom pokušaju prodaje te kompanije, spremaju se za novi krug prodaje, javljaju slovenske novine...

List "Delo" podsjeća na to da su u lipnju 2011. dioničari "Mercatora" ("Abanka", "Banka Celje", "Gorenjska banka", "Hypo Alpe-Adria banka", NFD 1, "NFD Holding", banke NKBM i NLB, "Pivovarna Laško", "Pivovarna Union" i "Radenska") potpisali sporazum o grupnoj prodaji 50,03 posto dionica Mercatora.

Najbolju ponudu je tada predao hrvatski koncern Agrokor, koji je u suradnji sa međunarodnim financijskim institucijama bio spreman da za dionicu Mercatora plati 221 euro. Pregovori sa Agrokorom su, međutim, propali zbog burnih događaja s političkom konotacijom.

"Delo" navodi kako su u novom krugu prodaje prodavatelji isti kao u prvom, pa se priča može ponoviti. Taj list predviđa da "Agrokor" svakako neće opet ponuditi 221 euro po dionici Mercatora, ali hrvatski mediji tvrde da će nova ponuda ipak biti za 50 eura viša od cijene koju dionice slovenske kompanije trenutno postižu na burzi, a koja iznosi manje od 120 eura.

Vlasnik najvećeg udjela u Mercatoru, "Pivovarna Laško", još je u ožujku najavila da će pokrenuti novi postupak prodaje, bilo sama ili zajedno s drugima. Tako sve ostaje isto, samo su se okolnosti promijenile: vrijednost Mercatorovih dionica je pala, a financijska kriza se produbila.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram