Zatvori
Poslovni Puls
16/08/2012

Angela Merkel zaprijetila Grcima: Nema odustajanja od dogovorenih reformi!

Ponovno frcaju iskre na relaciji Berlin - Atena...

Njemačka kancelarka Angela Merkel želi da Grčka ispuni dogovor o reformama, za čiju je provedbu Atena, po Financial Timesu, zatražila odgodu od dvije godine, kazao je njezin glasnogovornik.

"Za Merkel i cijelu vladu, vrijedi 'memorandum o razumijevanju' onakav kakav je dogovoren između Grčke i vjerovnika", kazao je glasnogovornik Steffen Seibert na redovitoj konferenciji za novinare. Ocijenio je da nikakva odluka ne može biti donesena prije nego što predstavnici 'trojke', Europske unije, Međunarodnog monetarnog fonda i Europske središnje banke, u rujnu ne dovrše svoju ocjenu grčkih reformi. "Izvješće trojke bit će temelj svake buduće odluke", rekao je.

Po FT-u od srijede, Grčka će zatražiti dvije godine odgode za provedbu programa reformi, do 2016. Grčki premijer Antonis Samaras trebao bi se sastati s Merkel 24. kolovoza u Berlinu te s francuskim predsjednikom Francoisom Hollandeom 25. kolovoza u Parizu, javlja HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram