Zatvori
Poslovni Puls
16/08/2012

Fifa, Medal of Honor, Need for Speed...Prodaje se gaming titan Electronic Arts?

Američkim tržištem kapitala jutros se proširila glasina o mogućoj prodaji titana industrija video igara...

Prema pisanju američkih financijskih blogova, Electronic Arts (EA) razgovara s private equity fondovima oko moguće prodaje. Jedna od najvećih kompanija igraće industrije s brendovima poput "Fifa", "Need for Speed", "Battlefield" i "Medal of Honor" već se nekoliko godina nalazi pod pritiskom mobilnih i casual igara koje donose puno veći profit od klasičnih blockbuster konzolaških igara čiji razvoj često košta na desetine milijuna dolara.

Glasine o mogućoj prodaji PE fondovima dionicu EA podigli su za 10 posto u odnosu na jučerašnju zaključnu cijenu. EA ima tržišnu kapitalizaciju od 4,17 milijardi dolara što je za oko 50 posto manje u odnosu na "zlatno doba" video igara od prije desetak godina.

No, to nije sve...

24/7WallStreet javlja kako su i drugi izdavači video igara također na meti velikih fondova privatnog kapitala. Spominju se Activision Blizzard, GameStop i THQ.

Hoće li PE fondovi zaista kupiti sve važnije kompanije u industriji video igara - doznat ćemo uskoro...

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram