Zatvori
Poslovni Puls
16/08/2012

Neslužbeno: Ruske i talijanske banke zainteresirane za HPB

Investicijske tvrtke/banke zainteresirane za savjetnički posao u privatizaciji i dokapitalizaciji Hrvatske poštanske banke ponude moraju predati najkasnije u ponedjeljak, piše Poslovni dnevnik...

Ministarstvo financija te je usluge u javnom natječaju iz srpnja procijenilo na 10 milijuna kuna, a uvjete je nedavno dopunilo zahtjevom da uz referentnu listu istovrsnih poslova unatrag tri godine prilože i potvrde naručitelja da su uredno izvršili ugovore.

Među investicijskim bankarima smatra se da će taj natječaj ipak biti lokalna priča.

"Iznos od 1,5 milijuna eura teško da će privući međunarodne investicijske kuće. To je za velike uglavnom ispod radara, a uz taj iznos naknade i pitanje reputacijskog rizika", komentira jedan od njih.

A premda se dosad kao favorizirani model za HPB isticala kombinacija prodaje državnog udjela (51%) i dokapitalizacije, s mirovinskim fondovima i EBRD-om u glavnim ulogama, čini se da su se zainteresirali i drugi.

Neslužbeno saznaje Poslovni da je još prije nekoliko tjedana ministar financija Slavko Linić upriličio sastanak s investitorima iz Rusije koji su izrazili želju razgovarati u vezi s tom privatizacijom.

U međuvremenu su u financijskim krugovima zakolale i informacije da su se o njoj raspitivali i iz grupacije talijanske pošte, Poste Italiane i njene banke BancoPoste.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram