Zatvori
Poslovni Puls
16/08/2012

BLAM: Slovenci objavili listu poreznih dužnika, ali "cenzurirali" imena i nazive tvrtki

Slovenska vlada, bez da je spomenula imena fizičkih i pravnih osoba objavila je popis poreznih dužnika i to navodeći samo pojedinačne iznose...

Naime, prema objavljenom izvješću vlade u Ljubljani tvrtke i obrtnici duguju državi na ime poreza više od 800 milijuna eura poreza. Riječ je o službenim podacima Slovenske porezne uprave prema kojem najviši pojedinačni dug iznosi više od 24 milijuna eura a riječ je o 14.662 dužnika koji duguju više od 4 tisuće eura.

Prema slovenskim poreznicima ogromna većina, odnosno 700 milijuna eura odnosi se na dugovanja poslovnih subjekata, a malo više od 100 milijuna euro odnosi se na dugovanja poduzetnika i obrtnika.

Na listi bez imena, objavljene su samo brojke među kojima je i procjena o realnoj mogućnosti naplate. Odnosno kraj brojke stoji jeli poslovna tvrtka u stečaju ili je u tijeku postupak prisilne naplate.

Prema grubim procjenama realno je očekivati da bi slovenska vlada mogla naplatiti oko 350 milijuna eura, što je manje od polovice ukupnog duga.

Većina nenaplaćenog poreza i to 63,4 posto odnosi se na dugovanje po porezima, na drugom mjestu su dugovanja za mirovinsko i invalidsko osiguranje s 23,1 posto, nakon čega slijedi dug prema zavodu za zdravstveno osiguranje Slovenije 10,8 posto, javljaju slovenski mediji, a prenosi Index.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram