Zatvori
Poslovni Puls
19/08/2012

Vjerovali ili ne - postoji Svjetsko prvenstvo u bacanju mobitela! Pobijedio Finac sa starom Nokijom...

Finac Ere Karjalainen (18) pobijedio je na svjetskom prvenstvu u bacanju mobitela postavivši novi svjetski rekord u toj disciplini, objavila je u nedjelju finska državna televizija YLE...

Novi rekord je postavljen kada je Karjalainen staru Nokiu bacio 101,46 metara daleko, navodi YLE na svojoj internetskoj stranici.

Organizatori ističu da je natjecanje potpuno ekološko jer omogućuje recikliranje zastarjelih modela. Također je i odušak jer pomaže sudionicima da izreze svoje frustracije i razočaranja tim modernim aparatima, navodi osnivačica natjecanja Christine Lund na internetskoj stranici natjecanja.

Disciplina je određena strogim pravilima i sudionici ne bacaju vlastite mobitele već one koji teže između 220 i 400 grama. Nije utvrđena nikakva veza između veličine i težine mobitela i uspješnosti izbačaja. YLE također navodi da Karjalainen nije trenirao. Njegov rezultat za tri metra nadmašuje svjetski rekord Jana Železnog u bacanju koplja iz 1996. godine.

Prvenstvo se od 2000. godine održava svake godine krajem kolovoza u mjestu Savonlinni na istoku Finske, piše HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram