Zatvori
Poslovni Puls
20/08/2012

Apple postao najvrijednija američka kompanija svih vremena!

Genijalci iz kalifornijskog Cupertina oborili su još jedan veliki rekord...

Apple je danas postao i službeno najvrijednija američka javno izlistana kompanija svih vremena! Proizvođač popularnih Mac računala te iPhone i iPad gadgeta danas ima tržišnu vrijednost od rekordnih 623 milijardi dolara. To znači da je Apple preskočio stari Microsoftov rekord iz 1999. godine. Tada je naime tvrtka na čelu s Billom Gatesom vrijedila 620 milijardi dolara.

Microsoft danas ima tržišnu kapitalizaciju od "samo" 257 milijardi dolara, a Apple nastavlja s rastom koji je u posljednjih nekoliko dana podgrijan glasinama o izlasku novog iPhone 5 mobitela i iPad mini tablet računala.

A iako je Apple danas postao najvrijednija američka javna kompanija, rekord najvrijednije svjetske kompanije drži PetroChina koja je prilikom izlaska na Šangajsku burzu 2007. godine imala tržišnu kapitalizaciju od nevjerojatnog 1 bilijuna dolara. Danas vrijedi 253 milijarde dolara.

No, kako je Apple krenuo ne bismo se čudili da u skoro vrijeme i taj rekord bude srušen...

- BOOM: Apple vrijedi više od 607 milijardi dolara!

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram