Zatvori
Poslovni Puls
20/08/2012

Svjetsko tržište: Tjedan odluke za Grčku, američki desetogodišnji prinos na najvišim razinama od svibnja...

Godišnji rast proizvođačkih cijena u Njemačkoj u srpnju je usporio u odnosu na lipanj. Na mjesečnoj razini cijene su ostale nepromijenjene, dok su na godišnjoj porasle za 0,9% (u lipnju je godišnji rast iznosio 1,6%)...

Tekući račun bilance plaćanja na razini eurozone u lipnju je zabilježio suficit od 15,7 mlrd. eura u velikoj mjeri zahvaljujući suficitu u robnoj razmjeni od 14,9 mlrd. eura.
University of Michigan indikator povjerenja potrošača u SAD-u u kolovozu je porastao na 73,6 sa 72,3 u srpnju, dok je pokazatelj vodećih indikatora u srpnju nadmašio očekivanja tržišta i porastao za 0,4 posto.

Iako su u petak američke obveznica zabilježile rast cijena na dnevnoj razini, na tjednoj razini ostvarile su pad četvrti tjedan za redom i ujedno najveći pad tijekom četiri tjedna od prosinca 2010. Takva kretanja rezultat su dobrih ekonomskih pokazatelja posljednjih tjedana zbog čega su sve slabija očekivanja da bi Fed mogao pokrenuti novi krug mjera monetarnog popuštanja.

Prošli je tjedan zaključen s desetogodišnjim prinosom od 1,81%, što je najniža razina od svibnja. Tjedan pred nama siromašan je ekonomskim objavama na inozemnim tržištima pa bi u fokusu mogla biti daljnja nagađanja oko paketa pomoći Španjolskoj, kao i sastanak grčkog premijera Samarasa s njemačkom kancelarkom Merkel i francuskim predsjednikom Hollandom na kojem se pretpostavlja da bi grčki premijer mogao zatražiti dulji rok za provedbu mjera štednje.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram