Zatvori
Poslovni Puls
21/08/2012

Konzultanti će na privatizaciji HPB-a zaraditi više od 10 milijuna kuna

Troškovi savjetnika za privatizaciju Hrvatske poštanske banke državu će najvjerojatnije koštati 10,42 milijuna kuna, piše danas Novi list...

Toliko za svoje usluge, uključujući i plaćeni PDV, traži KPMG u ponudi koju su predali na međunarodni javni natječaj a koja je jučer otvorena u Ministarstvu financija.

KPMG Vladi nudi da će poslove savjetnika za prodaju 51,46 posto dionica HPB-a odraditi za 8,475 milijuna kuna na što još treba platiti 1,499 milijuna kuna PDV-a pa je tako ukupan trošak 10,424 milijuna kuna. Kako je ponuda KPMG jedina zadovoljila sve uvjete iz natječaja Vladina jedina dvojba bit će hoće li prihvatiti tu ponudu ili ne.

Inače, u Ministarstvo financija jučer je pristigla još jedna ponuda, ali ona nije zadovoljila formalne uvjete pa nije ni otvorena. Tu je ponudu iz konkurencije izbacio potpuno neshvatljiv propust tvrtke koja ju je uputila - Lagerkvist & Partnerst iz Stockholma.

Ponuda je stigla na vrijeme u 10 i 20 sati, dakle sat i 40 minuta prije nego je natječaj zatvoren, ali stigla je u omotu DHL-a na njoj je bila adresa naručitelja posla, odnosno Ministarstva financija, ali je komisija na čelu s pomoćnikom ministra Miljenkom Fičorom mogla konstatirati da ponudi na vanjskom omotu nedostaje jasna naznaka da je to "ponuda u otvorenom postupku za nabavu usluga savjetnika za privatizaciju HPB-a".

I dok je ponuda stigla na vrijeme, predstavnik tvrtke Lagerkvist koji ju je trebao zastupati na otvaranju ponuda pristigao je sa 20 minuta zakašnjenja kad je postupak već bio završen, zapisnik sastavljen, pa mu je ostalo jedino da posluša blagi Fičorov prijekor o tome da je otvaranje ponuda počelo u 12 sati, ali da se može zadržati koji trenutaka i popiti ponuđenu vodu.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram