Zatvori
Poslovni Puls
21/08/2012

Evo zašto su njemački turisti nezadovoljni hrvatskim autocestama

U Zadru boravi potpredsjednik za turizam jedne od najvećih europskih i svjetskih organizacija - njemačkog autokluba ADAC-a. Ta organizacija ima osamnaest milijuna članova. Potpredsjednik ADAC-a upozorio je i na neke nedostatke hrvatskog turizma...

Na njemačkom popisu najpopularnijih odredišta Hrvatska stoji na petom mjestu. Kristalno čisto more i dobra turistička infrastruktura, njezine su odlike. Ima i zamjerki. Prvo što njemački gosti primijete kada dolaze ovamo je da se, za razliku od njihove zemlje, autocesta plaća i ima ograničenje brzine.

"Nijemcima to jako smeta. Jer ako imate autocestu, to je velika prometnica s mnogo prometa. Pogotovo ljeti. Ako imate tako prometnu cestu, morate imati i veću brzinu jer inače automobili jedni druge zaustavljaju", kaže potpredsjednik ADAC-a za turizam Max Stich.

Također, Hrvatska još nije postigla balans između cijene i kvalitete, kaže ADAC-ov potpredsjednik za turizam. Njemački turisti, primjerice, ovdje imaju problem i s različitim cijenama za istu uslugu, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram