Zatvori
Poslovni Puls
21/08/2012

Samsung planira uložiti čak 4 milijarde dolara u svoj američki proizvodni pogon

Južnokorejski elektronički div Samsung Electronics objavio je u utorak da će uložiti oko četiri milijarde dolara u svoju američku tvornicu kako bi povećao proizvodnju sistemskih čipova koji se koriste u pametnim telefonima, tablet računalima i drugim elektroničkim proizvodima...

Investicija je namijenjena tvornici Samsung Austin Semiconductor u Teksasu, jedinoj tvornici poluvodiča te kompanije izvan Koreje. Sredstva će biti iskorištena za osuvremenjivanje postojećih poslova i primjenu sustava masovne proizvodnje LSI, priopćili su iz Samsunga. Takvi čipovi koriste se u svim vrstama elektroničkih proizvoda, uključujući pametne telefone i tablet računala.

Masovna proizvodnja trebala bi početi u drugoj polovici iduće godine.

"Drago nam je što ćemo pojačati prisutnost u Austinu i povećati Samsungove kapacitete za vrlo napredne logične proizvode", kazao je Woosung Han, predsjednik Samsung Austin Semiconductora.

Korejska tvrtka priopćila je da ta investicija predstavlja najveću pojedinačnu stranu investiciju u Teksasu u povijesti, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram