Zatvori
Poslovni Puls
21/08/2012

Svjetsko tržište: Loše vijesti za građevinare u eurozoni, ECB demantira glasine...

U lipnju je obujam građevinskih radova u eurozoni treći mjesec za redom ostvario pad na mjesečnoj razini...

U spomenutom je mjesecu obujam građevinskih radova smanjen za 0,5% u odnosu na svibanj prvenstveno zbog smanjenja obujma građevinskih radova u Njemačkoj, dok se na godišnjoj razini smanjio za 2,8%. Ipak, godišnja stopa pada niža je nego u svibnju kada je iznosila 8,1 posto.

Uz nedostatak ekonomskih objava dan na inozemnim tržištima bio je određen priljevom vijesti vezanih uz razvoj europske dužničke krize. Nakon medijskih natpisa da bi ESB s ciljem sprječavanja daljnjeg produbljivanja dužničke krize mogla utvrditi gornju granicu troškova zaduživanja perifernih članica eurozone, a potom u slučaju potrebe intervenirati direktnom kupnjom obveznica na tržištu, američki i njemački prinosi zabilježili su oporavak pri čemu se američke obveznice nalaze i pod pritiskom relativno povoljnih ekonomskih objava. Ipak ESB je do kraja dana opovrgnuo navedenu informaciju pa je popodnevni dio trgovanja smanjio početni optimizam tržišta, prenose analitičari Raiffeisenbanka.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram