Zatvori
Poslovni Puls
21/08/2012

Poljski milijarder Zbigniew Jakubas u gospodarskoj ofenzivi na Hrvatsku! Jedva čekamo...

POVEZANE OBJAVE:

Poljski milijarder Zbigniew Jakubas želi investirati u Končar. Poljski Forbes pod naslovom "Zbigniew Jakubas kreće u osvajanje Hrvatske" piše da se poljski milijarder sprema za investicijsku ofenzivu u Hrvatskoj gdje želi graditi infrastrukturu, proizvoditi lokomotive i izaći na burzu...

Poljskom listu Puls Biznesu Jakubas se požalio da je poljsko tržište cestogradnje "umrlo" dok se one u željeznici usporavaju. Žali se kako snažna konkurencija mnoge ugovore čini neisplativima pa se odlučio krenuti u inozemstvo, a kao svoje odredište je izabrao Balkan.

"Pregovori su u tijeku. Mogući su poslovi isporuke lokomotiva te izgradnja i upravljanje infrastrukturom. Hrvatska je država povezana sa Europskom unijom u koju ulazi druge godine pa ima šanse skupiti novac za investicije", objasnio je Jakubas Puls Biznesu. Nada se kako će u narednim mjesecima sklopiti poslove prodaje opreme u vrijednosti 50 milijuna eura.

Poljski Forbes piše da milijarder želi zajedno sa hrvatskim partnerima krenuti u proizvodnju tramvaja koji će se prodavati i u Poljskoj kao i u našoj regiji. Jakubas je vlasnik poljskog proizvođača tramvaja Newag koji bi se zajedno sa Končarom trebao uključiti u natječaje prodaje tramvaja Katovicama i Varšavi.

17. najbogatiji Poljak 2010. godine Jakubas najavljuje i da planira ući i u vlasničku strukturu Končara, prenosi Index.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram