Zatvori
Poslovni Puls
23/08/2012

ISTRAŽIVANJE: Rado kupujemo "ekološke" proizvode, ali nismo zadovoljnji njihovom skupoćom

Kupnje ekološki zaštićenih proizvoda naglo su porasle na dva vodeća svjetska tržišta – Kina i Brazil. No, široko rasprostranjeno mišljenje da su ti proizvodi suviše skupi moglo bi blokirati daljnje dublje usvajanje, stoji u rezultatima najnovijeg istraživanja iz GfK...

Zadnji rezultati pokazuju da je udio potrošača koji vrednuju ekološku zaštitu  kod odluke o kupnji, u odnosu na 2011 godinu,  porastao za 6 posto u Kini i za 5 posto u Brazilu. Meksiko i Južna Afrika imaju također značajan rast.

Ipak, globalno 6 od 10 potrošača osjeća da  su ekološki prijateljski proizvodi suviše skupi – odnos je ostao otprilike isti kao i prethodne godine. U biti taj je porast snažniji baš u zemljama gdje se odvija i sve veći  skok kupnje -  u Kini ( 5% veći) te u Južnoj africi ( 7% veći). Ovo  saznanje trebalo bi pomoći kompanijama koje proizvode ekološki prijateljske proizvode da pažljivo pripreme svoje marketinške akcije kako bi  se i nadalje održale na ključnim tržištima.

Istraživanje je pokazalo da globalno danas ima oko 30% potrošača koji čine segment „Glamour Green“  tj. oni vide „zeleno“ kao stil života/statusni indikator. Slijedeći segment „Jaded“ a  reprezentira oko 23% potrošača – skeptici koji „zeleno“ smatraju manje važnim ( u odnosu na prošlu godinu segment je  porastao  za 2%).

Ostali važni  segmenti su "Green inDeeds" – osobe koje pokazuju najveću zabrinutost za okruženje i vrlo će vjerojatno o tome razmišljati kod buduće kupnje proizvoda,  te „Carbon Cultured“ koji imaju veću svijest o važnosti okoliša ali zaostaju u svom konkretnom ponašanju. Konačno tu su još „Green in Need“ – osobe koje imaju želju ali nedostaje im znanje da postanu više „zeleni“, stoji u priopćenju iz GfK.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram