Zatvori
Jasmin Hadzic
24/08/2012

VC-ovac Dave McClure protiv ostatka VC-ovaca: Oni su je*eni seronje!

Osebujni Dave McClure, čelnik 500Startups startup inkubatora koji je uložio u hrvatski Farmeron već je dobro poznat po "nefiltriranim" izjavama...

Čelnik 500Startups startup inkubatora ponovno je uznemirio duhove Silicijske doline svojim gostovanjem na jednoj tehnološkoj konferenciji u Vancouveru. GeekWire piše kako je Dave McClure u svom govoru nekoliko puta koristio riječ "je*eno", a pošteno je "oprao" i svoju ekipu - venture capital ulagače koji financiraju početni razvoj startup kompanija poput Facebooka, Zynge, Groupona i Linkedina.

- Hrvatski startup zet Dave McClure kaže da se ne osjeća uspješnim u Silicijskoj dolini

McClure je u Vancouveru upozorio VC fond menadžere kako se moraju više približiti klincima koji su na čelu nove digitalne ekonomske revolucije i stvaraju nove više milijardi dolara vrijedne biznise.

Za početak savjetuje VC-ovcima da prestanu paradirati u skupim odijelima jer na taj način samo prestravljuju mlade developere. "Oni se smrtno boje ljudi u odijelima."

McClure nije stao na tome i čak je istaknuo kako većina fond menadžera uopće ne zna kako zaraditi novac, istaknuvši kako 75 posto VC fondova svojim klijentima uopće ne daje povrat na inicijalno ulaganje.

"Posljednjih 20 godina samo slušamo o VC-jevima koji zarađuju novac, ali realnost je da VC-ovci ne uspijevaju napraviti povrat na ulaganje i najobičniji su je*eni idioti. VC-ovci su glupi. Oni su baš glupi. Zar netko ovdje ne misli da su VC-jevci glupi", upitao je McClure kanadsku publiku i zaradio pljesak i ovacije prisutnih.

Naravno, McClure vodu tjera na svoj mlin što i sam priznaje jer tvrdi kako je uvjeren da budućnost leži u alternativnim ulagačim jedinicama poput njegovog 500Startups ili YCombinatora koji izbjegavaju tradicionalnu formu ulaganja.

On smatra da će oko 20 do 25 posto kompanija u koje je uložio 500Startups imati "pozitivan ishod", a oko 5 posto kompanija ostvarit će povrat ulaganja veći od 20 puta u odnosu na uloženi kapital.

Na kraju je istaknuo kako on traga za 100 milijuna dolara vrijednim "izlazima" jer su oni od milijarde dolara i više "je*eno teški".

McClure Vam zvuči kao zabavan i netipičan biznismen? Odlično, jer McClurea ćete imati priliku vidjeti u Zagrebu krajem idućeg mjeseca na GOAP eventu.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram