Zatvori
Poslovni Puls
28/08/2012

Dobre vijesti: Čak 11 ulagača želi se domoći dionica Badela 1862

Za kupnju dionica Badela 1862 u vlasništvu Republike Hrvatske pristiglo je 11 pisama namjere potencijalnih ponuditelja, priopćeno je danas iz te tvrtke...

Badel 1862 zaprimio je jučer dopis od Agencije za upravljanje državnom imovinom (AUDIO), u kojem se navodi da je u prvom krugu javnog prikupljanja ponuda za prodaju dionica tvrtke stiglo 11 pisama namjere potencijalnih ponuditelja.

AUDIO u dopisu navodi da će se u drugom krugu javnog prikupljanja ponuda, nakon što Vlada odredi uvjete i početnu cijenu prodaje, pozvati potencijalni ponuditelji na podnošenje obvezujućih ponuda.

U lipnju je kineska kompanija Tadee Holding Group poslala je pismo namjere kojim iskazuje otvoreno zanimanje za investiranje i ulazak u vlasničku strukturu Badela 1862. Riječ je o kompaniji s kojom Badel ima joint ventur i zajedničku tvrtku u Kini. Među zainteresiranim investitorima uz Kineze, čija je namjera javno objavljena, spominjali su se investitori s Cipra, te iz Kanade i Italije.

Javni poziv za prodaju 2,1 milijun dionica, što čini 67,68 posto temeljnog kapitala Badela 1862, AUDIO je raspisao 2.srpnja.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram