Zatvori
Poslovni Puls
28/08/2012

Bivši čelnici Podravke oštetili koprivničku tvrtku za 17 milijuna kuna?

Protiv Josipa Pavlovića i Saše Romca, bivših članova Podravkine uprave, te Miodraga Lacića, vlasnika zadarske riboprerađivačke tvrtke Adrije, podignuta je optužnica kojom ih se tereti da su koprivničku prehrambenu kompaniju oštetili za 17 milijuna kuna...

Podravka je 2006. godine kupila Adrijin brend Eva. Riblje konzerve proizvodile su se iz usluge u Zadru tako što je koprivnička kompanija nabavljala sve sirovine i potom Adriji plaćala ugovoren iznos za uslužnu proizvodnju. Prema pisanju lokalnog tjednika Podravskog lista, u optužnici se tvrdi kako je šteta nastala zbog toga jer je Podravka Lacićevoj drugoj tvrtki, Dalmacija-ribi iz Drniša, plaćala skladištenje ribe u hladnjači premda je ta usluga već bila plaćena Adriji.

Usto, Romca se tereti da je kao suvlasnik i direktor tvrtke Quorom, osnovane u Češkoj, nepostojeće konzultantske usluge od Adrije nezakonito naplatio 700.000 kuna, a od Podravkina poduzeća u Poljskoj još 300.000 kuna. U istrazi je utvrđeno da je bivši član Podravkine uprave taj novac podignuo u jednoj austrijskoj banci.

Upućeni u Podravkinu suradnju s Adrijom kažu kako je ona bila samo paravan za isisavanje novca iz koprivničke prehrambene kompanije. Nakon uhićenja Podravkina bivšeg menadžmenta, zadarska tvrtka našla se u velikim problemima i pred stečajem je.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram